One tree hill

Har nu tittat på både One tree hill och Robin Hood, blev sapning mellan reklamerna. Grät på både vet inte riktigt varför i den ena men jag gråter ju alltid när saker till en början inte alls blir som jag vill att det ska bli. Och Robin Hood var hur sorglig som helst, grät grät min syster tycker att jag e jätte töntig bara så att ni vet. Men jag e nog inte den enda som gråter till nästan allt, eller?
Snart blir det mat, vi ska äta köttfärslimpa familjen och jag. Senare blir det Hål i väggen och efter det ska jag nog titta på lite film med syrran. Vi ska nog se Hairspray, så bra <3

Vad ska ni andra göra ikväll?

En bild på mig och min syster för x antal år sedan i Kroatien <3





Bakat bullar

Dagen idag har varit natur och franska plugg. Sen blev jag sugen på att baka, så jag bakade bullar <3


Snart One Tree Hill


Nån mer som ska titta?

Bokad, inte inbokad

Dagen igår började inte särskilt bra, jag kom till jobbet och går ner och byter om och så. Kommer upp där jag trodde att jag skulle arbeta men det visar sig att jag är inbokad men ändå inte inbokad. Jag blir lite halvt besviken, men det verkade som att hovmästaren fick dåligt samvete åt någon annan så han gav mig två nya tider, men vi får väl se om jag kan arbeta då.
Eftersom det inte blev något jobb blev det första plugg på organsiation och ledarkspa som ska vara inne imorron, och sedan iväg till träningen. Träningen gick sådär, när jag ansåg att jaag gjorde rätt tyckte ändå inte den negativa personen att jag gjorde rätt, orkar knappt bry mig längre. Efter träningen blev det hem, duscha, gå och hyra film som jag ändå inte ville se och köpa lite naturgodis till mig :P När de andra satt där uppe och kollade på den hyrda flmen satt jag nere i källaren och tittade på Honey.
Idag började dagen ganska okej, vaknade åt frukost har nu skickat arbetet till CG. Och resten av dagen blir plugg och så One tree hill ikväll. Skulle åkt med och tittat på match men den jobbiga personen så fort hon bråkar med någon så ger hon sig aldrig så jag har ingen skjuts. Så jag ska alltså inte åka iväg längre.
Idag blir dt alltså naturkunskapsplugg, franskaplugg och naturlabboration som jag skullle behöva skriva färdigt.

Veckans planer ser ut som:

Måndag: Skolan, naturplugg, promenad med sofia runt sju halv åtta <3
Tisdag: Orienteringsdag, ska springa med Anna :), till sjukhuset för en spruta 16:30 , senare på kvällen träning 18:30-20:00
Onsdag: Sovmorgon, ska försöka boka biljetter till High School Musical 3 :P
Torsdag: Naturkunskapsprov, träning 18:30-20:00
Fredag: Franska prov
Lördag: Match GKIK-Mölndal 14:00, Valhalla B. Spelarmöte ca 15:15. Filmkväll med Jonna :D
Söndag: Ingen aning lite plugg på matteprovet och säkert massa annat plugg också :P

Men nu ska jag sätta igång och plugga. ses senare kanske :P

Bok & Bibliotek

Om ungefär en halv timme ska jag cykla hemifrån. Ska träffa Emelie utanför mässan klockan 10:00 för att tillsammans med henne gå in på bok & bibliotek. Har lovat att köpa två böcker till mamma, ska hitta några själv och så hade jag tänkt se till att ta lite gratis pennor :P

Gårdagens kväll spenderades med Erika, träffade henne 17:30 vid handels där vi gick vidare till ett kaffe. coh där satt vi och pratade om allt mellan himmel och gjord tills klockan blev omkring halv-tjugo i åtta. Hon åt en hallonpaj med vanlijsås och drack chai-latte medan jag åt den stora haga bullen och drack kaffechoco. Underbart var det att träffa henne igen.

Dagen ska som sagt spenderas på bk och biblioteks mässan, sen hem och plugga samhäll och sedan ikväll blir det träning 18:30-20:00

vad ska ni hitta på idag?

GP idag

"Alla inte med på lika vilkor i RIK"

"Det var inte fel på ledarna, tvärtom var de en starkt bidragande orsak till att tjejerna trots allt fortsatte spela handboll i Redbergslids IK. Nej, det är styrelsen som handlat fel, som alltid satt mäns och pojkars behov främst."
TYCK TILL Hur är synen på flickidrott i din klubb? Kommentarer (5) Så får det inte gå till 2008 i en kommunalt stöttad förening, skriver föräldrarna vars flickor nu bytt klubb.
När Redbergslids IK gjorde segermålet i vårsäsongens sista handbollsmatch mot Kungälv betydde det serievinst. Spelarna på bänken och på plan jublade ikapp.
Men eftersom målskytten var en tjej på 16 år och laget RIK:s A-flickor väckte serievinsten inget större intresse inom handbollsklubben. Från ledningen kom det ingen reaktion. Detta hade nu tjejerna heller inte väntat sig, de flesta har spelat handboll i RIK i 7-8 år och är inte vana vid uppmärksamhet, intresse eller stöd från klubbledningens sida.
Alltnog, glädjen inom laget gick inte att ta miste på där i Kungälv. Alla ömma armbågar och sena träningspass, allt slit var som bortblåst. Kvar fanns bara gemenskapen spelarna emellan och den fantastiska känslan som ibland skapas när alla kämpar tillsammans för att nå ett mål.
Det är på den ursprungliga idén idrottsrörelsen vilar, idén om den demokratiska och sociala ungdomsidrotten är så stark att vi alla via skattsedeln stöttar den med mycket stora belopp varje år.
Upprörda men inte förvåndade
Denna idé är inte levande inom RIK, där får inte alla vara med på lika villkor.
Flickor, tjejer, damer missgynnas medan pojkar, grabbar och herrar konsekvent gynnas.
Det har vi föräldrar med döttrar i RIK under årens lopp kunnat konstatera och det gäller allt från resurser i form av träningstider till det intresse och engagemang som ledningen visar olika sorters RIK:are.
Men, invänder då någon, ledningen för RIK hymlar väl inte med klubbens satsning på manlig elithandboll? Kan någon vara förvånad och upprörd?
Ja, vi är upprörda. För ledningen i RIK talar med kluven tunga, den säger en sak utåt men gör en annan sak inåt. Men, nej, vi är inte förvånade. Men viktigast av allt, våra ungdomar och deras ledare har tröttnat på att deras gemensamma satsning på handboll inte får stöd från ledningen i RIK. De beslutade därför inför denna höstsäsong att lämna RIK och gå vidare till en klubb, Göteborgs Kvinnliga IK, som tar deras handbollsintresse på allvar.
Tror inte ordförandens ord
Varför då denna debattartikel? RIK får väl klara sig bäst klubben kan utan 25 träningsvilliga 16-17-åringar (juniorer och A-flickor), utan damlag och med ett tynande intresse bland flickorna i de yngre åldersgrupperna, eller?
Jo, vi föräldrar som skjutsar till matcher, bakar kakor för att få in pengar på fikaförsäljning och på många andra sätt stöttar våra ungdomar i deras idrottsintresse, vi är upprörda över den beskrivning klubbens ordförande Hans Potila Strömsnes ger i GP 15/9 av det som hänt.
Han sörjer inte att tjejernas ledare lämnat klubben, men tillägger: Spelarna däremot hade vi hoppats skulle bli stommen i damlaget om ett par år.
Vi föräldrar tvivlar på äktheten i hans ord.
Vi kan inte komma på något styrelsen sagt eller gjort som kan ha fått våra tjejer att tro att de var viktiga för RIK, nu eller i framtiden.
Till slut ger man upp
Vad Hans Potila Strömsnes inte förstår, eller vill förstå, är att utan de ledare som just den här gruppen tjejer haft turen att tränas av, hade klubben inte haft något lag alls på damsidan i den åldern. Det är nämligen så här det gått till tidigare i RIK under många år: förhoppningsfulla flickor på 9-10 år har med åren blivit besvikna 13-14-åringar. Det är då, när de tränat några år, när det blir tuffare på plan och träningsdosen ska öka och konkurrensen om träningstiderna ökar - då om inte förr blir det mycket tydligt för tjejerna och deras tränare vem det satsas på i klubben, nämligen killarna. Då är det lätt hänt att tjejerna (och deras tränare) ger upp och slutar, särskilt som skola och andra intressen också konkurrerar om deras tid.
Men just våra tjejer födda 1991 och -92 hade alltså turen att få ledare, Ann-Sofie Käck-Byström, Robert Hernqvist och Ingrid Palmgren, som inte gav upp utan fortsatte sätta upp mål tillsammans med laget. Tränare som inte stillatigande sett på hur resurserna orättvist styrts mot grabbarna. Undra på att RIK-ledningen tycker de varit besvärliga !
Vi föräldrar är bara tacksamma.
Låt oss exempelvis berätta om förra hösten när träningstiderna skulle fördelas inom RIK.
Då kom besked att våra A-flickor inte kunde få fasta träningstider! Några tider varje vecka hoppade runt mellan olika dagar och olika (mycket sena) kvällstider. Vem kan planera fritid och skolarbete då? Detta gällde förstås inte killarna i motsvarande ålder. De fick fasta träningstider, på attraktiva tider i stora, bra hallar. Sen fick vi föräldrar turas om att hämta tjejerna efter träningens slut, vem vill gå hem ensam i mörkret klockan 22 när man är 15 år?
Större bidrag till tjejer
Samhällets signal till idrotten är tydlig, prioritera tjejerna.
Varje tjej som idrottar ger föreningen mer i lokalbidrag och aktivitetsstöd från kommunen jämfört med om en kille tränat i klubben, detta för att kompensera den manliga dominans som historiskt finns i idrottens värld.
Så för att tala klartext: våra döttrars aktivitetsstöd har gått till herrlaget och till grabbarna.
Nu är det slut med det, våra döttrar tränar och tävlar numera i en klubb som tar tjejerna och deras idrottsintresse på allvar.
Oavsett det, tycker vi det är dags att RIK slutar åka ekonomisk snålskjuts på tjejers idrottsintresse.
En representant för RIK uttalar sig i GP 16/9 om det som hänt, hennes bild är att det är lugnt nu: För oss är det här ett avslutat kapitel.
Möjligen är det sant för RIK-styrelsen. Men även om den fortsätter sticka huvudet i sanden och låtsas som om "turbulensen" har sin grund i "bråkiga ledare" och inte i en otidsenlig inställning till tjejers och killars idrottande, så undrar vi hur länge omgivningen stillatigande kan se på.
Vad säger sponsorer och kommunen?
Känner RIK:s sponsorer verkligen inte till de omoderna ideal som råder inom klubben?
Är Göteborgs kommun inte medveten om att de skattemedel som satsas på RIK:s ungdomar fördelas så orättvist? Vet Svenska Handbollsförbundet och Riksidrottsförbundet hur det, fortfarande år 2008, kan gå till i en stor handbollsklubb - att ledningen faktiskt inte tar vare sig förbundets eller RF:s regler om en idrott för alla på allvar?



Föräldrar till RIK:s f d juniorer och A-flickor:
Sture Andersson, Eva Andersson Haglund, Ulf Byström, Emine Gönel, Erica Hedin, Sture Hedin, Kajsa Hernqvist, Jörgen Johansson, Monica Johansson, Håkan Jonasson, Christina Jonasson, Lena Karlsson , Per Karlsson, Lars Ladfors, Susanne Westphal Ladfors, Anette Lyrand, Stefan Loeb, Ingrid Henning Loeb, Milena Mitrovic, Dragomir Mitrovic, Margareta Molin, Niklas Molin, Mats Nilsson, Pia Nilsson, Magnus Olofsson, Anna Johansson, Linda Svärd, Magnus Svärd, Stefan Zetterlund, Eva-Lena Ängheden, Hans Blomqvist, Janne Östlund , Lotta Östlund.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=446304


Away from the sun

It's down to this
I've got to make this life make sense
Can anyone tell what I've done
I miss the life
I miss the colors of the world
Can anyone tell where I am

Cause now again I've found myself so far down
Away from the sun that shines into the darkest place
I'm so far down away from the sun again
Away from the sun again

I'm over this
I'm tired of livin' in the dark
Can anyone see me down here
The feeling's gone
There's nothing left to lift me up
Back into the world I know

And now again I've found myself so far down
Away from the sun that shines into the darkest place
I'm so far down away from the sun
That shines to light the way for me to find my way back into the arms
That care about the ones like me
I'm so far down away from the sun again

It's down to this
I've got to make this life make sense
And now I can't tell what I've done

And now again I've found myself so far down
Away from the sun that shines to light the way for me
And now again I've found myself so far down
Away from the sun that shines into the darkest place

I'm so far down away from the sun
That shines to light the way for me to find my way back into the arms
That care about the ones like me
I'm so far down away from the sun again


Helgens planer

Tjena mors
Under dagen idag har jag fortfarande varit förkyld. Men fick reda på att A var hemma från skolan med förkylning med. Då kändes det lite bättre i och med att jag faktiskt gick till skolan :P Skolan idag har varit otroligt seg som ni kanske har märkt i och med det tidigare inlägget. Är trött på allt i skolan, men det blev bättre på geografin då jag satt och skrattade åt och med markus. På organisation & ledarskap var jag ensam, emelie och sabina var inte där. Men jag hade ändå roligt då jag kom de andra i gruppen närmare då jag satt och pratade med vissa :)
Efter skolan träffade jag mamma och åkte med henne och handlade. Efter att jag hade handlat med henne träffade jag Lina och Nelly för att gå och kolla på Damlagets match. Inne på valhalla möttes vi upp av Lisa och Moa såg även senare att Natta var där.
Sedan blev det hemfärd nu har jag precis har ätit räkor och nu väntar på att Smallville ska börja. Sedan vidare till först Flash Gordon och sedan vidare till Numbers efter ca 20 min.
Imorron blir det jobb på Åby

Söndagens planer är lite plugg och sedan match borta mot Bankeryd. Vad ska ni göra i helgen?

pallar inte

tjena
i skolan nu började för ca 1½ timme sedan men e redan hur trött som helst. har ju som ni kanske vet blivit förkyld så det ända jag gör är att prata illa, snörvla och hosta. fick reda på ett en till jag känner är hemma idag för förkylning. Krya på dig <3
De lektionerna jag har kvar är geografi , ska försöka göra färdigt arbetet så gott som möjligt idag... OCh organisation och ledarskap i ca 2 timmar. Vill ha det men bara för huvudvärk så e jag inte så på det just nu.

Men imorron blir det jobba av. Jag ska jobba på Åby travet. Uppe i resturangen för första gången på det stället, det är tydligen olympiatravet så jag ska jobba från 09:00 och enligt min pappa så ska vi jobba till ca 20:00. vill jobba så idag blir det att försöka lägga sig tidigt.

Läste även färdigt min bok imorse, och den är verkligen till att rekommendera "Rebell med frusna fötter", och handlar om en tjej vid namn Stella som går på Handelshögskolan i Stockholm. Hur livet är på skolan, romantik och bara massa underbara timmars läs. Det tog ganska lång tid för mig att läsa färdigt den då skola och jobb var i vägen. Men nu e jag i alla fall färdig.

Efter skolan skulle jag egnetligen iväg och simma med en kompis men hon har blivit förkyld + att jag själv är förkyld. Så det blir kanske åka iväg och handla med mamma har blivit en fredagsrutin för mig. Hoppas ju att man möter någon rolig människa där idag igen.

Ha nu en trevlig fredag .

Honey, Honey

Sjunger på denna hela tiden sen filmen, likaså min syster <3

Amanda Seyfried - Honey, Honey




Träning strax 18:30-20:00

Underbara Filmer

Som ni kanske har läst i tidiagre inlägg har jag varit på bio två gånger denna helg. På The Dark Knight & Mamma Mia
Helt underbara filmer båda två som verkligen är värda att se.

Men nu väntar en vecka av skola, annars denna dag har det varit svenska, franska, geografi plugg. Ska göra mer geografi, organisation & ledarskap och engelska imorron efter skolan då jag slutar redan 13:55. Har ingen historia imorron så har håltimme mellan engelskan och svenskan så då blir det geografi och engelska plugg.
Senare på kvällen blir det promenad med Sofia Söt <3

Kommer förhoppningsvis hinna blogga imorron innan promenaden, är nästan helt säker på det. Men om ni vill veta sätter jag upp hur veckan (över vardagarna) kommer att se ut nu, så får ni bara läsa de smaskiga detaljerna sen:

Måndag: Plugga org. & ledarskpa, engelska. Promenad med Sofia Söt <3
Tisdag: Plugga lite geografi, engelska. Träning 18:30-20:00
Onsdag: Jobba på Ullevi (åka direkt efter skolan) från 16:00 - och vet ej när jag slutar men hoppas kunna gå vid 23:00
Torsdag: Plugga geografi. Träan 18:30-20:00
Fredag: Ingen franska, så börjar inte förrän 9:35. Efter skolan simma med Erika <3

För att avsluta denna helg bjuder jag på en bild. Vad tycks? :P
 (från valborg när jag, syrran och malin fotade loss på Indiska :P)

The Dark Knight

Igår kväll var det bio med Tvillingarna Andersson-Haglund. Filmen som stod framför oss var The Dark Knight.
 
Filmen var helt underbar och verkligen en sån film som är värd att se, för att lägga till var det snygga bilar med och den var hur bra som helst gjord. Blir bara mer och mer inpad när man ser hur bra en film är gjord om man jämför med flera filmer några år tillbaka. Efter filmen så var det 15 minuter kvar tills bussen skulle komma så stod och sms:ade med Kajsa som även hon hade varit på bio.
Men tidigare under dagen slappade jag och sen var det träning 14:30-16:30, som gick ganska okej.

Idag är det plugg, bio med mamma, pappa, syrran och mormor. Vi ska äntligen se Mamma Mia :)


Men nu ska jag sluta bortförklara mig varför jag inte pluggar och göra det :P Skriver kanske snart igen :P

3 Doors Down

Så förälskad e jag i dem. Ännu en helt underbar låt:
Away from the sun


4/4

Gårdagen igår kanske jag ska börja att berätta om, först var det skolan, sedan hem och vidare iväg till handbollen. På handbollen bättrade jag på min träningsvärk i magen då vi skulle göra sit-ups igen. Väl hemma tittade jag på heroes och begav mig sedan i säng.

Idag började skolan 08:00 med franska, sedan vidare till en matte där jag för en gångs skull förstod vad det var vi räknade :P Håltimman på två timmar spenderades framför datorn med att kolla bilddagboken och vidare. Sedan dax för geografi där vi började med att flytta inlämningen några dagar, snacka om att jag blev glad över det. Vidare till organisation och ledarskap där jag bara var med i enbart 60 min då jag skulle iväg till tandläkaren. På väg dit går jag på sexan på korsvägen och vem sitter inte i spårvagnen om Andreas som jag jobbade med i sommar, pratade med honom tills det var dags för mig att gå av på olskrokstorget. Där ringde jag andrea på väg upp för trapporna till tandläkaren. Pratade med henne lite tills jag skulle in i väntrummet. Inne i väntrummet kom det in en konstig gubbe några gånger som skrämmde mig ... Efter att ha dragit ut tand nummer 4/4 åkte jag med mamma och handlade. På maxi träffade jag Ida så jag stod och pratade med henne ganska länge <3
Väl hemma satte jag mig vid datorn.

Dagens outfit:
Ingen bild på överkroppen då min mobil e konstig när den ska sådana kort.

Tröja + Linne - HM
Kjol - Vila
Leggins - Ullared :P

Imorron e det träning 14:30-16:30 så jag hinner nog uppdatera innan.

Ikväll blir det smallville, flash gordon och kanske även diggilo. vad ska ni hitta på?

Idol

Nu är det snart dags för idol igen, tycker egntligen inte att auditiona e så bra. vad tycker ni?
men man känner nästan att man måste titta bara för att titta.
Efter det blir det heroes, underbart program :)
Blir uppgång som jag kanske sa innan 6:10 så det blir att packa skolväskan + gympa bagen idag.
Ska ha orientering på gympan imorron, ska springa med anna och emelie <3  Hatar egentligen orientering men med roliga människor kan det bli roligt..

Vad ska ni hitta på resten av kvällen?


Dator <3

Tjenare
Nu har jag äntligen varit och köpt min dator. Det blev en Compaq från Siba. Köpte den igår och älskar den redan jag e förälskad.
Var även glad under dagen för att jag inte hade fått någon träningsvärk sen alla situps mm. igår men har känt av nu sen jag kom hem att jag faktiskt har fått det i magen ändå.
Sen jag kom hem har jag skrivit geografi och ska strax göra lite organisation och ledarskap.

Imorron blir det träning 18:30-20:00 i rosendalshallen. Men innan det skola, börjar 8:10 så imorron tar jag tåget till skolan :)
Bjuder på bilden jag nu har som bakgrund :P


This is a story of a girl

This is a story of a girl - 3 doors down
Sjunger på denna typ hela tiden :P
 

3/4

Sitter nu framför tv:n, äter frukost, dricker mitt underbar kaffe och tänker på vad som hände under gårdagen. Det hände nämligen ganska mycket under gårdagen. Det började med att jag träffade Mickan på väg ner till spårvagnen, nere på hålllplatsen träffade jag William. I skolan började det med engelska där jag skrev färdigt min uppsats, sedan vidare till historia där det också var att skriva på analysen, sedan lunch och vidare till svenska där vi tittade på lite klipp. Klasråd sen och det blev lottning om vem som skulle vara det, som tur var blev det inte jag :)
Sedan vidare hem där jag åt lite och vidare ner till tandläkaren.
Hos tandläkaren drog jg 3/4 tanden, när jag sedan skulle resa mig upp blev jag yr och var tydligen på väg att svimma så jag fick lägga mig ner i stolen igen, medans de baddade min panna med kallt vatten. Fick sedan gå vidare till ett vilorum där jag låg i ca 50 min. Väl hemma tog jag det lite mer lugnt, vidare till sofia för att ta en promenad. När vi kom ut på promenaden och var nästan inne vid träden började det ösregna och där gick vi utan jacka. Men vi var ändå ute i ca 1 timme. Vidare hem till henne där jag åt en korv, drack saft och en kopp med varm choklad och fick en underbart mysig pratstund med Sofia söt <3 När jag kom hem pratade jag lite med pappa och såvidare till den goda sömnen.

Idag börjar jag skolan 09:50 med geografi, sedan samhällskunskap och vidare till naturkunskap till 15:45. Efter skolan ska jag åka och köpa dator med pappa och sedan blir det träning ikväll 20:00-21:30


Vad ska ni göra ikväll??

Ha en underbar dag <3

Idag

Helgen har jag ännu inte skrivit om men det kommer - det var handbollscup för hela slanten
Ovh på söndag även inventering
Måndag - Studiedag då jag pluggade matte, klippte mig och drog ut första av 4 tänder. Blir även utdragning på fredag, måndag och fredag igen och om några veckor får jag även in en räls i munnen.
Tisdag - Allting gick åt helvete sen efter lunch då jag fick reda på att vi ska ha 3 inlämningar på en vecka, sedan träning med a-laget pinsamtt... gjorde bort mig kändes det som...
Och idag är det onsdag har precis kollat spårvagnstiden till korsvägen då jag inte vill gå hela vägen ner i regnet. Indv. börjar idag ska bli ganska roligt :) Idag blir det kanske även träning då basketen har tagit våran tid på torsdagar.
Nu blir det vidare till skolan, trött och bara allmänt seg. Går från 08:00-15:35

Ha en bra dag :)

RSS 2.0